På generalforsamlingen ble det gitt grønt lys for å la ASL opprette en egen gruppe for Dynamisk Sportskyting og 14. april ble ASL godkjent som nytt medlem i Dynamisk Sportsskyting Norge, på prøvebasis.

Dermed starter vi opp vår egen Dynamisk-gruppe i ASL, som kan gjennomføre godkjenningskurs og avholde konkurranser. Det sistnevnte er faktisk et krav for at vi skal bli permanente medlemmer, så jobben er godt i gang med å finne en bane der vi kan avholde et mellomstort stevne. Det er mange i klubben som er nysgjerrige på denne sporten og hva den innebærer. Her er noen ofte stilte spørsmål og svar i den grad vi har dem i dag.

Q: Hva er egentlig Dynamisk Sportsskyting?

A: Det er en idrettsgren innenfor skyttersporten, med bevegelse og litt annerledes utregning av poeng. Og skikkelig kitch t-skjorter, men disse er ikke obligatoriske. Kort fortalt skyter man mot diamantformede blinker eller stålmål på en avgrenset bane. Blinkene skal hver treffes to ganger, og har ulike treffsoner der A (Alfa) er topp score. En bane skal gjennomføres på kortets mulig tid, og blir regnet opp mot poengsummen. Derfor blir det en avveining om poeng vs fart i banen. Man har flere typer divisjoner for ulike varianter av våpen, og deler grovt inn i to faktorer for kraften bak ammoen.

Innen grenen kan man skyte med pistol, revolver eller rifle, men pistol er langt vanligst innenfor sporten. Alle grovkalibrede revolvere / pistoler kan brukes. I rifle kan man delta med feks en Mauser eller STR200, men det kreves godkjenningskurset er bestått også for rifle.

Q: Hva trenger man for å starte med dette?

En litt avansert rigg med «hylster» nærmest, og magasinholdere i bakgrunnen.

A: Tre ting: Et godkjenningskurs, litt utstyr og medlemsskap i en klubb tilknyttet DSSN. Godkjenningskurset er langt mer omfattede enn sikkerhetskurset man tar i ASL. Det går over en helg, og det er skarpt fokus på banesikkerhet. Den er om mulig enda strengere enn på 25-metersbanen, siden det mye mer bevegelse og ulike mål. Under kurset vil man brenne av flere hundre runder, og ha latterlig mye moro.

Man må avslutte med å gjennomføre en match, uten å bli disket, for å bestå kurset. Godkjent kurs gir mulighet til å bli med i dynamisk-gruppen og DSSN.
Utstyret som trengs er din egen pistol (eller rifle), 9mm eller høyere kaliber, og en ‘rigg’ altså et belte med hylster og ammoholdere. Og en hel haug med magasiner, siden man bytter magasiner titt og ofte på en match, typ tre-fire ganger og slikt. På trening og matcher er vernebriller 100% påbudt, også for publikum.

Q: Hva koster alt dette da? 💸💸💸

A: DSSN er ikke en billig sport, men den største løpende utgiften er nok til ammunisjon. Det er fullt mulig å anskaffe seg en rigg som man kan vokse med, for et par tusen kroner. Det vil også komme en årlig utgift for medlemsskap i ASL Dynamisk, samt en utgift til DSSN sentralt. Å være med på større matcher koster fra et par hundrelapper og opp mot en tusenlapp for å delta i NM. Et NM kan vare en hel helg, to fulle dager og bestå av et dusin eller mer baner, og ofte inkluderer litt mat.

Q: Hvor kommer ASL Dynamisk til å ha trening og utføre stevner?

A: Det er ikke ennå helt avgjort, men vi kommer trolig til å avholde noen stevner på Løvenskiold, innen rifle. For godkjenningskurs må vi enten utføre de i sommerhalvåret utendørs, eller f.eks leie oss inn på skytebanen under St. Hanshaugen. Vi har kanskje mulighet til å gjennomføre litt mer statiske øvelser på HV-huset, men det fordrer at vi får lov av ledelsen der.

Q: Hvor kan jeg få mer informasjon om ASLD?

A: Etterhvert som vi oppretter gruppen og får ting på plass, vi mer informasjon komme på vår Facebook-konto og her på nettsidene.

Q: Jeg er dynamisk-medlem i en annen klubb. Kan jeg si opp medlemsskapet der nå og bli med i ASLD?

A: Ikke heeeelt ennå. Vi kommer til å opprette en mer aktiv gruppe, få opp litt treninger og slikt før man kan melde overgang. Dermed vil de som starter opp gruppen ha dobbelt medlemskap en periode. Dessuten er medlemskontingent for andre klubber nå betalt ut 2018. Om vi kommer i gang med godkjenningskurs ila 2018, vil dise få medlemsklubb ASL. Fra og med 2019 vil det bli mulighet for å droppe den andre klubben og kun være med i ASLD.