Akademisk Skytterlag har en gruppe for dynamisk skyting og tilbyr sikkerhetskurs normalt hver høst og vår. For å kunne drive med dynamisk skyting må man vanligvis først holde på med annen pistolskyting en periode, deretter ta et nytt kurs. Vi sender ut mail til alle medlemmer når vi har dynamiskkurs. For å delta på kurset er det en fordel om man har et våpen i 9mm eller større kaliber og noe erfaring med skyting. Her utviser vi litt skjønn med tanke på folk som har erfaring fra tidligere og vi har p.t. ett lånevåpen tilgjengelig for dynamisk.

Vi arrangerer små internstevner på Smithsvingen skytebane, og ett årlig riflestevne på Løvenskioldbanen der vi fokuserer på skyting med klassiske repeterrifler. Det er også skivemateriell på Smithsvingen man kan benytte til trening på de ordinære treningene der.

Dynamisk sportsskyting skiller seg fra baneskyting og feltskyting i at man scores på poeng delt på tiden man har brukt, og de beste resultatene får man med en perfekt blanding av presisjon og hurtighet. I tillegg består konkurransene av flere løyper der målene er spredt ut slik at man må bevege seg en del og kan være nødt til å skyte fra mange ulike skytestillinger.

Les mer om opprettelsen av gruppen her.