Hvem kan bli med?

Akademisk Skytterlag retter seg primært mot studenter ved Universitetet og høgskolene i Oslo. Vi har medlemmer fra alle fakultetene ved Universitetet i Oslo, samt Høgskolen i Oslo, BI, Menighetsfakultetet og Politihøgskolen.

Det er ikke noe krav om at du er student, men studenter har rimeligere medlemsavgift ved å vise gyldig studentkort med betalt semesteravgift for det inneværende semesteret. På begynnerkursene pleier  kjønnsfordelingen å være nær 50/50.

Hvordan blir du medlem i ASL?

For å kunne bli med på våre aktiviteter, må man melde seg inn i laget og gjennomføre et sikkerhetskurs. Vi arrangerer rimelige kurs minst to ganger i året. Ingen får delta på trening med kruttvåpen uten å ha bestått sikkerhetskurset. Kurset er også gyldig som sikkerhetskurs for de fleste andre pistolklubber i Norge, vi utsteder et diplom ved godkjent kurs.

Sikkerhetskurs blir avholdt ved starten av hvert semester. Kurset går over tre kvelder.

Neste sikkerhetskurs avholdes 21. – 23. september  2018. Meld deg på ved å bruke vårt kontaktskjema, klikk her.

Tidligere medlem som vil tilbake? Om du allerede har gjennomgått og fått godkjent sikkerhetskurs hos ASL, send e-post til styret med bekreftelse på godkjent kurs fra tidligere.

Medlem i annet skytterlag og vil til ASL? Dersom du melder overgang fra annet skytterlag, send en e-post til styret som vil vurdere om sikkerhetskurset er gyldig. Ingen kurs fra politiet eller militæret er gyldige som sikkerhetskurs i ASL.

Hvor er skytebanene?

Pistolbanen befinner seg  i Ekeberg idrettshall. Det er gratis parkering ved hallen. For dem som reiser kollektivt, er det lettest å bruke trikk 18 eller 19 til Jomfrubråten (men akkurat denne holdeplassen er stengt for tiden, så ta trikken til Sportsplassen). Det går også an å ta buss 23 til Simensbråten og gå over Ekebergsletta ved Ekeberg skole. Buss 74 Vika-Mortensrud stopper utenfor hallen.

Rifle skyter vi på Løvenskioldbanen i Bærum kommune (Klikk her for kart). Trening her kommer i stand etter avtale enten på en pistoltrening eller på mail. Ønsker du å trene rifle i regi av Akademisk Skytterlag, er det derfor viktig å stå på mailinglista for medlemer. I sesongen er det dessuten fast trening hver første mandag i måneden.

Feltpistoltrening foregår på Løvenskioldbanen. På samme måte som med rifletrening må disse treningene avtales på forhånd. Her skyter vi også våre feltstevner.

Nødvendig og påbudt utstyr

Hørselvern: Hørselvern er absolutt nødvendig og påkrevd på alle baner. Pass på ved kjøp av hørselvern at disse er tiltenkt skyting; industrihørselvern er ikke bra nok!

Beskyttelsesbriller: ASL anbefaler bruk av splintsikre briller. Vanlige briller beskytter også noe (kruttslam og tomhylser), men kun med linser i plast. Beskyttelesbriller finnes på f.eks. Clas Ohlson, eventuelt kan du bruke vanlige briller med plastoptikk.

Som studentlag har vi forholdsvis rimelige priser.

• Medlemskontingent for studenter, per år: 600,-
  • Medlemskontingent for ikke-studenter, per år: 800,-
  • Sikkerhetskurs studenter: 600,- (Obligatorisk, engangsbeløp)
  • Sikkerhetskurs ikke-studenter: 1200,- (Obligatorisk, engangsbeløp)