Hvem kan bli med?

Akademisk Skytterlag retter seg primært mot studenter ved Universitetet og høgskolene i Oslo. Vi har medlemmer fra alle fakultetene ved Universitetet i Oslo, samt Høgskolen i Oslo, BI, Menighetsfakultetet og Politihøgskolen.

Det er ikke noe krav om at du er student, men studenter har rimeligere medlemsavgift ved å vise gyldig studentkort med betalt semesteravgift for det inneværende semesteret. På begynnerkursene pleier  kjønnsfordelingen å være nær 50/50.

Hvordan blir du medlem i ASL?

For å kunne bli med på våre aktiviteter, må man melde seg inn i laget og gjennomføre et sikkerhetskurs. Vi arrangerer rimelige kurs minst to ganger i året. Ingen får delta på trening med kruttvåpen uten å ha bestått sikkerhetskurset. Kurset er også gyldig som sikkerhetskurs for de fleste andre pistolklubber i Norge, vi utsteder et diplom ved godkjent kurs.

Sikkerhetskurs blir avholdt ved starten av hvert semester. Kurset går over tre kvelder, tre timer hver kveld. Meld deg på ved å bruke vårt kontaktskjema, klikk her.

Oppdatering: alle årets kurs har blitt avlyst pga. korona. Vi kommer ikke til å sette opp kurs før tidligst november 2021, dato er ikke fastsatt. Ekeberg skytebane er under oppussing og dette hindrer oss fra å sette opp kurs.

Tidligere medlem som vil tilbake? Om du allerede har gjennomgått og fått godkjent sikkerhetskurs hos ASL, send e-post til styret med bekreftelse på godkjent kurs fra tidligere.

Medlem i annet skytterlag og vil til ASL? Dersom du melder overgang fra annet skytterlag, send en e-post til styret som vil vurdere om sikkerhetskurset er gyldig. Ingen kurs fra politiet eller militæret er gyldige som sikkerhetskurs i ASL.

Hvor er skytebanene?

Pistolbanen befinner seg  i Ekeberg idrettshall. Det er gratis parkering ved hallen. For dem som reiser kollektivt, er det lettest å bruke trikk 13 eller 19 til Sportsplassen (holdeplassen Jomfrubråten er litt nærmere, men den er stengt hvis du reiser fra sentrum). Det går også an å ta buss 23 til Simensbråten og gå over Ekebergsletta ved Ekeberg skole. Buss 34 og 74 stopper utenfor hallen.

Rifle skyter vi på Løvenskioldbanen i Bærum kommune (Klikk her for kart). Trening her kommer i stand etter avtale enten på en pistoltrening eller på mail. Ønsker du å trene rifle i regi av Akademisk Skytterlag, er det derfor viktig å stå på mailinglista for medlemer. I sesongen er det dessuten fast trening hver første mandag i måneden.

Feltpistoltrening foregår på Løvenskioldbanen. På samme måte som med rifletrening må disse treningene avtales på forhånd. Her skyter vi også våre feltstevner.

Nødvendig og påbudt utstyr

Hørselvern: Hørselvern er absolutt nødvendig og påkrevd på alle baner. Pass på ved kjøp av hørselvern at disse er tiltenkt skyting; industrihørselvern er ikke bra nok!

Beskyttelsesbriller: ASL anbefaler bruk av splintsikre briller. Vanlige briller beskytter også noe (kruttslam og tomhylser), men kun med linser i plast. Beskyttelsesbriller finnes på f.eks. Clas Ohlson, eventuelt kan du bruke vanlige briller med plastoptikk.

Priser 2021

Som studentlag har vi forholdsvis rimelige priser.

• Medlemskontingent for studenter, per år: 650,-
    • Medlemskontingent for ikke-studenter, per år: 900,-
    • Sikkerhetskurs studenter: 600,- (Obligatorisk, engangsbeløp)
    • Sikkerhetskurs ikke-studenter: 1200,- (Obligatorisk, engangsbeløp)