Torsdag 6. desember er det duket for klubbmesterskap i ASL. Det skal gjennomføres fullt VM-program, finpistol i løpet av kvelden og mesterskapet teller som stevne.

Presisjonsskive øverst, duellskive nederst.

For de som ikke har vært med på å skyte fullt VM-program, er dette en ypperlig anledning til å vise hva du har lært siden sikkerhetskurset.

VM-programmet foregår slik:

Det skal skytes 60 skudd fordelt på 30 presisjonsskudd og 30 duellskudd. Den første delen bruker presisjonsskiver som er de vanlige skivene under trening. I denne delen står skivene vendt mot standplassen og beveger seg ikke. Det skytes seks serier med fem skudd i hver serie, med en makstid på opptil fem minutter for hver serie. Mer enn nok med tid altså, og vi anviser når siste skytter er ferdig.

I del to blir det litt mer utfordrende. Samme antall skudd, men skivene vender på seg. Til gjengjeld er blinken større, noe som kan være nyttig når man har tre sekunder på å få løfte, sikte og forhåpentligvis treffe. Hver serie starter med at skiven vendes bort, etter ti sekunder vender den frem og blir stående i tre sekunder. Så forsvinner den i syv sekunder og kommer frem igjen, i tre sekunder. Dette gjentas fem ganger i serien.

Vi satser også på å avvikle klubbmesterskap i grovpistol halvt program rett etterpå. De som bare skyter grov kan være med i første runde (de tre første presisjonsseriene og tre første duellseriene er da tellende). Det kan hende de som skyter grov (halvt program) i annen runde må holde på til litt over kl 20.

Vel møtt til vårt lille mesterskap, et kjærkomment avbrekk i eksamensperioden.